gru

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Depresie, stavy prázdna, zlé nálady

Nedá mi nenapísať o tom, s čím sa stretávam v posledných dňoch aj na blogu.

Dovolím si, ešte predtým, než začnete čítať samotný článok, taký menší úvod, súvisiaci s obrázkom naľavo(že novinka je tam napísané:). Novinka, pretože tento článok je prvý, ktorý patrí novej téme na mojom blogu a síce Moje úvahy. Rozhodol som sa ju vytvoriť z toho dôvodu, že píšem čoraz viac úvah, ktoré by si zaslúžili mať vlastnú tému a už som nechcel moje myšlienky len tak "pchať" niekam inam. Takto majú vlastnú tému a tým aj naznačujem ďalšie smerovanie gru-blogu. Dobre, už končím s úvodom a dúfam, že som Vás ním neunudil a s chuťou sa pustíte do čítania článku. Príjemné čítanie:)

Už pár dní som žiadny článok nenapísal. Prečo? Pretože prevažne čítam, čo tu kolegovia blogeri popíšu. Zaujímavé články, zaujímavé myšlienky. Ale aj články plné depresie. Alebo opisujúce akýsi duševný stav autora. Depresiu. Články o tom, aký je život na nič, ako je všetko zlé. No s podobnými náladami sa nestretávam len na blogu. Aj niektorí z mojich kamarátov sú občas dosť zle naladení, ak sa to tak dá nazvať, a vidia všetko čierne. Samozrejme, ani mne sa takéto nálady nevyhýbajú. Avšak mňa prepadne depresia fakt len vo výnimočných prípadoch a vždy rýchlo pominie. No jedna moja kamarátka zvykne byť často smutná a plakať len tak, pretože to na ňu príde. Potom, keď jej napríklad na icq napíšem, že čo sa deje, predostrie mi podľa nej vážnu situáciu, napríklad, že ju rodičia nechceli pustiť niekam s kamarátmi. A potom k tomu pridá to, že sa jej nedarilo v škole, že sa pohádala s kamarátkou. Všetko sú to maličkosti, no keď sa to všetko spojí, vie byť z toho človeku naozaj zle. A takto je to aj u mňa. Mňa viacero drobných neúspechov, ale ani jeden väčší neodradí. Ale keď je toho viac, podľahnem zlej nálade aj ja. A ešte prednedávnom som mával zlú náladu pomerne často. No dnes je to iné. Začal som myslieť pozitívne. Začal som sa tešiť z maličkostí. Prestal som robiť z malých problémov veľké veci. A keď sa takéto pozitívne veci spoja, vyplynie z toho asi to, že mávam super náladu len preto, lebo nemám mať prečo zlú:-) Viacero ľudí som už týmto mojim dôvodom na dobrú náladu zabavil. A o tom to predsa je. Ja predchádzam depresii presne tak, že mám dobrú náladu. Snažím sa zabaviť sa a nepodľahnúť stresu. Pretože veľakrát je spúšťačom zlej nálady stres. A stres väčšina z nás máva v škole. No mne už dávno veci ako stres z písomky nič nehovoria. Priznám sa, učeniu veľa nedávam, ale pokiaľ som prospel s vyznamenaním, som spokojný ;o) To však neznamená, že sa nenájdu ťažké veci v škole. Nájdu a veľa, ale zvyčajne sa snažím mať všeobecný prehľad o učive a sedieť nad písomkou s chladnou hlavou. Ale to už som zašiel niekam inam. Niekam, kam som nechcel – do školy. Sú prázdniny, nechávam školu školou. I keď som len chcel poradiť, ako predísť zlej nálade. A ešte jedno moje pravidlo. Nič nie je také zlé, ako vyzerá. Potvrdilo sa mi to veľakrát a verím, že aj potvrdí:-) A situácia, z ktorej nevidieť východiska sa vyrieši, len treba konať s chladnou hlavou a rozvážne. A život bude zasa o niečo krajší:)

Moje úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. hm
    divne divne... pises, ze sama depresia a ja, co si dovolim tvrdit, ze niektore moje blogy su na sebevrazdu, sa citim fajn a je mi super:D
    svet je asi fakt naopak:D
    publikované: 22.07.2007 22:20:20 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. kiinka
    tak presne ako ty, vynimka potvrdzuje pravidlo;)
    publikované: 24.07.2007 23:51:41 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. To vies
    aj ja som v poslednej dobe pisal jemne depresivne clanky. Ja pisem co prezivam a co citim. Velmi rad by som sa zbavil ja ked len malickej ale predsa depresie ale proste mi to nejde. A aj ked sa tesim z malickosti vzdy ma to dostane. Inac sa citim fakt good a som stastny.
    publikované: 25.07.2007 04:10:06 | autor: strofo (e-mail, web, autorizovaný)
  4. strofo
    tak sa pokus mysliet pocas depresie na tie veci, ktore ta tesia, ked sa citis good a bude to great ;)
    publikované: 29.07.2007 17:42:59 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014