gru

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Potreboval by som, aby mal deň 48 hodín

Alebo prečo je 24 hodín málo a aké výhody bude mať 48 hodinový deň.
Naozaj. 24 hodín je málo. Nestíham spraviť všetko, čo chcem. Tým nechcem naznačiť, že mám nejaký uponáhľaný život, ale keď sa pozriem do môjho imaginárneho diára, vidím tam množstvo vecí, ktoré musím, alebo by som mal spraviť:-) Idem nájsť dôvod, prečo nestíham... Takže taký bežný pozemský deň sa začína o 00:00, kedy mi na hodinkách naskočí nový dátum. Deň si môžem rozdeliť na niekoľko fáz. Začnem prvou. Tou je spánok, cca 6 hodín a následne zvučka z mobilného telefónu a nechuť vstať z vyhriatej postele:) A hneď po tejto príjemnej fáze, teda okrem vstávania, nasleduje menej príjemná fáza, škola... Táto fáza trvá cca od 7:15, kedy opúšťam rodnú zem (byt :- ) až do 14.15 resp. 15.05... Teda domov prichádzam približne medzi pol treťou a pol štvrtou hodinou.  Aby deň nebol zlý, nasleduje fáza aktívneho odpočinku. Tá zahrňuje PC (internet), športovanie, posilňovanie, prípadne iné aktivity, ktoré považujem za príjemné :o) Táto skvelá fáza trvá približne do... No vlastne, ako kedy, záleží od viacerých aspektov. Ale aby som bol presný, určíme si časovú hranicu tak do 22 hodiny. Medzitým však vykonávam aj iné aktivity, okrem zábavy, ako papanie, pomáhanie doma,  raz do roka upratovanie môjho brloha (izby), prípadne si sadnem nad nejakú knižku. Samozrejme, nehovorím o školskej knižke, Bože chráň!;)  No a potom sa vydám do postele, čiže ďalší deň je fuč. Ale nejako sa mi do môjho denného programu nevmestilo učenie, robenie si úloh a ďalšie dôležité veci študentského života. Bohužiaľ, z oddychu ubrať nemôžem, z vyučovania takisto nie... Takže raz, keď budem veľký, zavediem to, aby mal deň 48 hodín. Bude to mať plno výhod. Napríklad, týždeň bude mať 3,5 dňa. Pondelok bude trvať dva klasické dni, t.j. pondelok a utorok, ale do práce, školy a iných inštitúcii bude potrebné ísť iba raz, keďže je to jeden deň;) Čo v preklade znamená polovicu dňa (24 h) ako normálny deň a druhú 24 hodinovú polovicu bude tvoriť oddych, relax, prípadne plnenie si každodenných povinností. A takto to bude celý týždeň, utorok bude v doterajšom ponímaní streda a štvrtok, streda bude piatok a sobota a štvrtok bude nedeľa, čiže víkend. (použijem obľúbenú frázu našej matematikárky) Z toho vyplýva, že budú tri pracovné dni a 4 dni voľna :o) A potom stihnem všetko! Aby som to zhrnul, ak sa Vám môj návrh pozdáva, v najbližších voľbách ma môžete voliť :D
P.S. Pribudla nám nová anketa, v ktorej môžete hlasovať, ale výsledky neberte príliš vážne, totiž, je to moja domáca úloha spraviť nejaký prieskum a na to využívam gru.blog, takže, ak radi pijete Jupíka, určite hlasujte, aj Váš hlas môže rozhodnúť;o)

Moje úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. Fíha!
    Tak to už je matika! Ja mám z toho hlavu jak melón, teda z toho čo si napisal :D. Žeby som tomu moc rozumel sa neda povedat :D.
    publikované: 06.10.2007 13:24:21 | autor: ThomasK (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Suhlasim!!
    48-hodinovy den by bol uplne genialny! A ako dlho by som mohla spaaat!! :D
    publikované: 06.10.2007 13:48:35 | autor: Saimeri (e-mail, web, autorizovaný)
  3. obom
    Thomask: Hanbi sa, hned volam nasej kraske;-)
    Saimeri: som rad, ze ma niekto podporuje:D
    publikované: 06.10.2007 18:56:40 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014