gru

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď na zarytého optimistu príde depresia

Alebo opäť, čo priniešol dnešný deň...
Ktorý vyzeral ako úplne všedný deň, do cca 22:15, nech už udám presný čas. A dozvedel som sa jednu vec, ktorá ma šokovala a zranila. Ale čo už taký je život. Nebudem upresňovať o čo ide, ide o jednu správu, ku ktorej som sa dopracoval, dá sa povedať náhodne a o to viac to bolo prekvapujúce. Asi pred dvomi rokmi bežala v TV taká reklama na nejakú poisťovňu, že želáme Vám nový rok bez prekvapení. A som si hovoril, že čo je to za sprostú reklamu, veď prekvapenia sú prevažne kladné a pozitívne. No ale o to viac bolia tie možno menej časté, nepríjemné prekvapenia. Momentálne ma od upadnutia do úplnej depresie drží len zopár skladieb, ktoré som si práve stiahol z netu a dlhšie som ich hľadal. Aspoň niečo poteší... Ale to, že ma to úplne nezlomilo bude asi aj tým, že si to neuvedomujem. Povedal by som, že som v šoku. Ale netočí sa mi hlava, nemám sucho v ústach, nepíska mi v ušiach. Cítim sa fajn. To bude skôr vnútorný šok. Snáď ešte nepríjemnejší ako ten vonkajší šok. Keďže si to ešte neuvedomujem, tak ma to tak netrápi... Zasa pôjdem spať s tým, že už TU bolo všeličo, a vždy to bolo na druhý deň lepšie, teda sa to vysvetlilo a všetko bolo ako po starom, ba možno lepšie ako predtým, keďže sme si uvedomili, kde sa stala chyba. Ale tu sa asi nemá čo vyjasniť, čo vysvetliť, čoho sa vyvarovať. Mám to TAM. Čierne na bielom. Stručné, jasné, zrozumiteľné. No snáď sa nebudem ľutovať... To ja nezvyknem.... A prečo by som sa aj? Veď ja stále v kútiku duše verím, že sa všetko vyjasní a názor sa možno zmení. Horšie bude, keď prídem na to, že sa to nezmení, a názor zostanene definitívne tým istým názorom. Lenže toto bola pre mňa taká "zanedbateľná" vec, s ktorou som ani nepočítal, že by sa mohli vyskytnúť nejaké "problémy". A na druhej strane to nesmiem vidieť až tak zle, keďže to možno nič neznamená. Alebo som zasa len prehnaný optimista a snažím sa zabudnúť na vec spred  30 minút? Darí sa mi to. Zatiaľ. No nič, uvidíme, čo a ako bude ďalej. A to by som nebol ja, ak by som depresívny článok nezakončil optimisticky. Všetko bude dobré a keep smiling :o) Takže nie dovidenia, ale do dobrej nálady, milí čitatelia :-)

Aktuality | stály odkaz

Komentáre

  1. Upresni to prosim ak mozes?? trpim zvedavosto...
    :(
    publikované: 06.09.2007 23:11:18 | autor: KakaoCinky (e-mail, web, autorizovaný)
  2. pohlad optimistu obcas trpiaceho depresiami :)
    Niektore veci sa nevyriesia cez noc, treba tych noci (a dni) viac. Ale vnutorna ocista je stav nezvratny.
    publikované: 06.09.2007 23:20:48 | autor: contentus (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. -
    raz si hore raz si dole. jing/jang. rovnovaha musi byt zachovana. a pri tom pocasi sa ani niet co cudovat, po tych krasnych slnecnych horucich dnoch je toto na psychiku dost velky sok. hlavu hore, ide sa dalej :)
    publikované: 06.09.2007 23:34:45 | autor: fn (e-mail, web, autorizovaný)
  4. pekne poporiadku
    KakaoCinky: ano, snad upresnim, napisem aj pokracovanie, kedze je uz rano a stale ma zla nalada neopusta, skor naopak:(

    contentus: tak dufam, ze sa mi s tym nejako podari zmierit, ved vlastne uvidime, ako to cele bude....

    fn: neveril by si, ale ja mam dazd celkom rad:) takze pocasim to, bohuzial, nebude...
    publikované: 07.09.2007 07:18:28 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. hej
    nech ta zla nalada uz aj zmizne, heš heš:)
    publikované: 07.09.2007 13:43:31 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. HMM
    Fajnovo, ja cez den mám dobrú náladu tak 10 minút, inak som pesimista. Čááásto zájde až do depresie(nanestastie aj do dost vážnych) ale som tvrdá osobnosť :D zvládnem vela. Blbá nálada skôr či neskôr prejde a to je hlavné. Svet nie je pototo neustále ale iba v ťažkých chvílach. Kvoli tým ostatným šťastným chvílam sa oplatí žiť... Teda ak niekto tie šťastné chvíle má. Ale myslím si že GRU by v tomto nemal mať problém.
    publikované: 10.09.2007 21:53:13 | autor: ThomasK (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Thomasko :)))
    pobavil ma tvoj optimisticky prispevok:) to, ze ja mam tych stastnych chvil dost, je zapricinene asi tym, ze sa snazim si ich vytvorit a som optimista. no su veci, ako tato, ktore ma dokazu priam okamzite zlomit aj s mojimi optimistickymi myslienkami...ale tato sa nastastie vysvetlila a vsetko je este lepsie ako predtym;) Life is Great
    publikované: 11.09.2007 21:55:06 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014