gru

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Spomínate si na svoj prvý školský deň?

Úvaha o škole v strede prázdnin? Len ma neukameňujte :-)
Naozaj neviem, čo ma to napadlo, písať o škole teraz, keď sú prázdniny v plnom prúde. No nič, už som začal, takže poďme na to. Vrátim sa k nadpisu. Spomínate si na svoj prvý školský deň? Ja si spomínam. Vlastne, ak by som si nespomínal, nemal by som o čom písať. Prvý krát som šiel do školy a utkvelo mi v hlave zopár podrobností, ktoré si pamätám, akoby to bolo včera. Na prvú vec, ktorú si spomínam, z roku Pána /:)/ 1996, je asi to, že som sa hneď ráno tešil do školy. Tešil som sa najmä preto, lebo som vedel, že v škole vôbec nebudem musieť spávať a v škôlke som musel. Pretože za celú moju „kariéru“ v škôlke som spal asi raz, keďže som si vždy schoval nejakú hračku, s ktorou som sa potom hral. Ale vráťme sa už k prvému dňu v škole. Oblečenú som mal bielu košeľu a čierne nohavice. Dodnes sa bavím na tom, že si pamätám, ako som sa ráno išiel umyť a plecia som mal zarovno vodovodným kohútikom nad umývadlom, čiže som si povedal, že ako som opäť vyrástol :D Neviem, či ste to pochopili, ako vysoko to asi bolo, ale bol som jeden z tých vyšších:) No ale na tom nezáleží. Hneď, ako som prvý krát vstúpil do budovy školy, ktorú som, mimochodom, navštevoval nasledujúcich 9 rokov, všimol som si namaľovaného bociana, ktorý stál na jednej nohe a na hlave mal čierny klobúk. Ďalej si pamätám na to, ako som bol už v triede, niesla názov 1.A, a podával som pani učiteľke kvet. Samozrejme mi pekne poďakovala a potom som si už šiel sadnúť do lavice vedľa mojej kamarátky. Nasledovali nejaké pokyny, na ktoré si už nespomínam (nikdy som v škole nepočúval:)) a hor sa domov. Doma som všetkým vyrozprával, ako bolo v škole výborne, akých budem mať spolužiakov a podobne. Bol som celý rád, nová trieda sa mi páčila, spolužiaci boli tiež fajn, učiteľka výborná a pani Vychovávateľka (nasledujúce 4 roky som ju nenazval inak ako Družinárka alebo Vychoška:)) bola tiež veľmi milá. Spomínam si, ako som sa tešil aj na druhý deň do školy a hrdo som si bral školskú tašku. Škoda, že ma tá hrdosť niesť vak do školy akosi rokmi opustila :o) Tak to sú asi také najpodstatnejšie veci, ktoré si z môjho prvého dňa v škole pamätám a budem rád, ak sa so mnou v komentároch podelíte o tie Vaše zážitky. 

Moje úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. teeda :)
    Ja som sla tiez do prvej v 1996tom, ale na prvy den si teda pamatam len matne, nie takto do podrobnosti ako Ty :) Netusim, co som mala oblecene, ale dufam, ze nieco pekne, hehe. A myslim, ze tam so mnou bola maminka. Stala medzi ostatnymi rodicmi a pocuvala a zapisovala si, co ta mila pani ucitelka vravi... :)
    A to si bol teda pekne vysoky, alebo ste mali nizko umyvadlo :) ...Ja som sa merala podla zarubne, ako myslim vacsina deti :)
    publikované: 03.08.2007 13:30:01 | autor: amalka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Moj prvy den v skole
    si nepamatam , ale tiez som nechcela spat v skolke. Ked som povyrastla, tak sa mi praveze spalo velmi dobre:)) ale to boli gymnazialne casy, kazdy hlava zvalena na lavici, prevazne pocas hodin fyziky:)
    publikované: 03.08.2007 16:34:21 | autor: svetluska (e-mail, web, autorizovaný)
  3. amalka
    dakujem, za tvoj koment, dost som sa na nom zabavil:) so mnou tam tiez bola mamina:-) ja ani sam neviem, preco si to tak podrobne pamatam a to umyvadlo:D
    publikované: 03.08.2007 16:36:14 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. svetluska
    tak podobny problem mam aj ja:D a to na viacerych predmetoch:)
    publikované: 03.08.2007 16:37:42 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. tak na gympli
    sa spi aj u nas... Nechodime/nechodili sme na ten isty? :)
    A ja si zasa pamatam, ze v skolke som bola jedna z tych poslusnejsich... Spavat sa mi chcelo. Ale len do vtedy, kym ma nevymenili na poschodovu postielku k takemu chlapcekovi, co ma zospodu steklil na nohy :D
    publikované: 03.08.2007 20:08:47 | autor: amalka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. amalka
    ty mas uz ake fajnove zazitky zo skolky:-)
    publikované: 03.08.2007 21:40:08 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ja som tiez v skolke vela nenaspala
    odvtedy, co vedla mojho lehatka priradili jedneho chalana co ma pocas celej velkej zabaval od spania :D...a moj prvy skolsky den? r.1997 - hlavne si pamatam, ze sme mali nakreslit svoju skolsku tasku, co sme si so sebou doniesli, a ja ako maly maliar este zo skolky som na tom usilovne drela este aj ked uz vsetci odovzdali :D...
    publikované: 03.08.2007 21:57:41 | autor: Nienor (e-mail, web, autorizovaný)
  8. ehm
    asi to nejak blbo vyznelo, myslela som pocas velkej TRIEDY
    publikované: 03.08.2007 22:01:57 | autor: Nienor (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Nienoer
    ale dobre to vyznelo, my sme to pochopili:-) teda aspon ja;o)
    publikované: 03.08.2007 22:15:31 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Nienor
    prepaaac, trochu som ti skomolil meno, snad za to nedostanem bitku:_)
    publikované: 03.08.2007 22:20:41 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. ja si akurat
    pamatam, ze som do zakladky zacala chodit v roku 1994, ale inak absolutne nic, vsak som tam chodila len styri roky:D
    publikované: 05.08.2007 23:11:02 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Ja si spominam..
    , ze sla so mnou mamka, ale ako vzdy sme meskali..Prisli sme posledne a uz len jedno volne miesto bolo pri jednom peknom hnedookom dievcatku-odvtedy bola Monika moja nerozlucna kamaratka dalsie 4 roky a dodnes ju niekedy stretnem aj po 10 rokoch.Ja si dokonca pamatam a aj mam niektorych kamaratov este zo skolky a jasli..a v tej istej triede som sa uplne nahodne ocitla aj so svojom sesternicou-boli sme Ivona a Ivana, mame rovnake priezviska a vsetci si mysleli ze sme dvojicky lebo sme sa rovnako obliekali niekedy:) Ale k prvemu dnu..Pamatam si, ze uz den predtym som si poctivo vsetko pripravila do tasky a chcela som s nou aj spat, taka som bola vzrusena z prveho dna v skole..A toto mi vydrzalo dodnes:-) mimochodom posielam specialny pozdrav autorovi tohto clanku:-*
    publikované: 07.08.2007 11:51:13 | autor: Ivus (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. ja tak uvazujem
    ze cim som si to zasluzil, ze mi tu ista Ivuska nechala odkaz po dllllhych tyzdnoch:-) asi som uz prilis dobry:) takze dakujem za koment, aj za specialny pozdrav;o) a este sa mi tu ozvi niekedy prosim:o)
    publikované: 07.08.2007 11:57:19 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014