gru

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo je na hádkach najhoršie...

Alebo čo ma momentálne trápi.
Naneštastie som sa opäť s niekým pohádal. No tentoraz to je niekto z môjho úzkeho rodinného kruhu. O to viac ma to hnevá. V stredu odchádzam do Grécka, takže s touto osobou nechcem byť pohádaný. A zasa to bola taká klasická hádka... A čo je na nej dosť blbé je to, že si asi obaja myslíme, že máme pravdu a ten druhý nás poškodil a správal sa neprimerane. Teda asi ani jeden z nás necíti potrebu sa ospravedlniť, keďže sme podľa našich názorov každý konali správne. Ale nekonali. Ani jeden z nás. Dobré by však bolo si to vydiskutovať. Ale teraz to čo je najhoršie. Kto príde prvý a ospravedlní sa? Navyše, keď ani jeden z nás si nemyslí, že tomu druhému ublížil, ale ublížené bolo jemu. Ja neznášam konflikty s rodinou a s ľuďmi, ktorých mám rád. Napriek tomu som sa tejto hádke nevyhol. Mohol som konať inak? Mohol... Ale aj on.... No to sa teraz ľahko povie, ale asi bude lepšie skloniť hlavu a ospravedlniť sa. Ospravedlniť sa ako prvý. Aj keď niečo vo mne mi hovorí, že prečo sa ospravedlňujem ja? Prečo ja prvý? Prečo, keď on sa zachoval horšie? Avšak takto to býva snáď pri každej hádke. Ja ale tieto pocity akejsi hrdosti potlačím. Niektorí ľudia však tieto pocity potlačiť nedokážu a sú pohnevaní aj dlhé roky. No ja si nemyslím, že je správne, keď sa budem hrať na urazeného a čakať, kým sa ospravedlní ten druhý. Ospravedlním sa ja, a prvý. A to hneď, ako dopíšem tento článok. Pretože je zbytočné sa zaťažovať hádkami. Život je príliš krátky na to, aby sme si ho kazili hádkami a hnevom jeden na druhého. Navyše, ak ide o rodinu alebo o človeka, na ktorom Vám veľmi záleží. Skúste to aj Vy niekedy ako prví, a verte mi, je to super pocit, keď sa opäť udobríte. A nebudete ten porazený, ktorý prišiel prvý, ale budete víťazom.

Z každého rožku trošku | stály odkaz

Komentáre

  1. tak teda do toho ;)
    držím palce...mňa hnev veľmi rýchlo prechádza a neznášam konflikty, vyhýbam sa im, čo asi nie je dobré...a tiež sa ospravedlňujem často ako prvá, no necítim sa ako víťaz, vždy sa po hneve cítim ako porazená, pretože som mu dovolila nad sebou zvíťaziť, hm
    publikované: 02.07.2007 20:12:44 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ďakujem
    ani nevieš, ako si mi týmto článkom pomohol. Ja keď sa s niekým pohádam, tak zväčša zložím sekeru prvá ja. Vždy som to brala ako prehru, ale teraz sa na to dívam inak. Ďakujem.
    publikované: 02.07.2007 20:13:26 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  3. gru..
    v podobnych situáciach reagujem rovnako...idem..uznam svoj kus viny..ale zaroven upozornim na kus viny druhej strany..pokojna debata o jadre hádky..pripustenie si nazoru toho druheho..a poväčšinou si aj ten druhy pripustí ten tvoj...to znamená,že vždy si za svojim názorom stojím...ale druhého názor tolerujem..)))
    publikované: 02.07.2007 20:15:12 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. takze poporiadku :)
    to dia: ja sa snazim tiez predchadzat konfliktom. a uz som sa stihol ospravedlnit a citim sa ako vitaz, pretoze sme sa opat s bratom udobrili a som rad, ze iniciativa isla odo mna :-)

    v7kraska: ani nevies, ako velmi si ma takymto komentarom potesila:) toto je jeden z komentarov, ktore ma zenu dopredu pri pisani novych clankov. dakujem aj ja tebe;o)

    MissEllie: ano, ja sa tiez snazim vydiskutovat si to a predist tomu, aby sa podobne hadky opakovali:)
    publikované: 02.07.2007 20:31:55 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. dobre
    spravny postoj..:) a s vitazstvom mas pravdu... neznasam hrdost..
    publikované: 02.07.2007 20:50:13 | autor: lemon-ko (e-mail, web, autorizovaný)
  6. lemon-ko
    som rad, ze mi davas za pravdu:)...a ja takisto nemam rad hrdost
    publikované: 02.07.2007 20:51:34 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. -
    to nie je hrdost ale tupost
    publikované: 03.07.2007 00:06:59 | autor: contris (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014