gru

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nevažíme si to, čo máme

K napísaniu tohto článku ma viedli rozhovory s viacerými ľuďmi...
Presne tak, ako je to v nadpise. Pekne na rovinu. Pretože, bohužiaľ, je to tak. Nielenže si nevážime to, čo máme denno-denne, resp. to, čo považujeme za samozrejmosť. To znamená, že veci, ktoré sú pre nás samozrejmé si nevážime, pretože jednoducho sú. Ale aj tie tu raz nemusia byť. No to by nebolo až také zlé, lenže poznám veľa ľudí, ktorí považujú aj dôležité veci, alebo v živote najdôležitejšie veci za samozrejmosť. Načo si vážiť to, že som zdravý? Načo si vážiť to, že moja rodina je zdravá? Načo sa tešiť z toho, že sa mám dobre, mám kamarátov, ktorých mám rád, mám ľudí, ktorí ma vždy podržia. Tak podobné názory naozaj nemám rád. Veď to sú niektoré z najdôležitejších vecí v živote človeka! Ale stávajú sa samozrejmosťou. No keď tu raz nebudú, až potom si človek uvedomí, čo pre neho znamenali a ako veľmi mu bolo dobre. Nepíšem tento článok s vedomím, že teraz si všetci, čo toto prečítajú, začnú vážiť ľudí, ktorí ich obklopujú, začnú si vážiť zdravie... Iba chcem poukázať na to, že rodina, zdravie a priatelia sú snáď najdôležitejšie hodnoty. Ja si ich vážim. Vážim si moju rodinu, jej zdravie, mojich kamarátov. Čo mi pomohlo v tom, aby som si ich začal vážiť? Ja dosť čítam, aj časopisy, kde bývajú rôzne osudy ľudí. A tam sa dajú prečítať fakt zaujímavé veci. Veľakrát smutné. O tom, ako sú ľudia chorí, o tom, ako o niekoho prišli. Ako sa pre chorých ľudí stávajú bežné činnosti neuskutočniteľnými. Ako si vážia každý jeden prežitý deň. Ako si vážia to, keď ich nič nebolí. A toto si my nevážime. Napriek tomuto všetkému, si každý jeden deň, keď som zdravý a so svojou rodinou nedokážem vážiť ani ja. No snažím sa o to, vážiť si život, aký mám a som vďačný za to, že sa mám tak, ako sa mám...

Moje úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. tak tak
    priznavam sa, ze ja si niektore veci zacinam vazit postupom casu. Zbadam sa a vravim si, preboha kde som bola?! Ved ja si zijem ako prasiatko v zite s tolkymi super ludmi:) A zacinam byt coraz viac vdacna za vsetkych a vsetko co ma obklopuje.
    publikované: 30.07.2007 20:53:14 | autor: svetluska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Gru - ja som si to uvedomila pri rodičoch
    V priebehu dvoch rokov mi zomreli obaja rodičia a vtedy som si uvedomila, že som mala byť častejšie s nimi, viac im prejavovať svoju lásku. To sa už nikdy nevráti, preto sa snažím o to teraz vo svojej rodine, vo vzťahu k dcéram i vnučkám atď. Pekná téma.
    publikované: 30.07.2007 21:12:15 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  3. re:
    svetluska: ja takisto;o)
    marthabielska: tak to ma mrzi...no ja verim, ze sa ti to teraz pri rodine dari...dakujem, za peknu temu
    publikované: 30.07.2007 21:42:50 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. absolutny suhlas
    uz mnohokrat som lutovala, ze som si necenila to, co som brala za samozrejmost, a po urcitom obdobi zrazu samozrejmost vyprchala a stala sa vzacnostou, pripadne nedostupnou samozrejmostou minulosti:/
    publikované: 30.07.2007 23:03:02 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ja si velmi vazim...
    kedze sa mi postaval vselico za posledny rok...:)
    publikované: 31.07.2007 21:23:09 | autor: lemon-ko (e-mail, web, autorizovaný)
  6. som rad
    ze mame podobne nazory:)
    publikované: 01.08.2007 17:25:58 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014