gru

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nákup PC

Po dlhom čase pridávam nový článok do PC sekcie, dozviete sa v ňom zopár dôležitých rád, ak sa rozhodnete pre kúpu nového počítača. Autorom je PC borec Thomask:_)
Tieto rady sa budú týkať samotného PC, zopár sa nebude týkať skladaného PC ale iba kupovaných preddefinovaných zostáv, budú o bežných praktikách ktoré sa vyskytujú v slovenských obchodoch ,kde si ešte neuvedomili že by malo platiť: Náš zákazník, náš pán. Jedna rada zo začiatku, obchody sa snažia zaistiť si čo najväčší zisk a spoliehajú na to, že si počítač kupujú „laici“ , a preto si dovoľujú niektoré podlé ťahy, preto sa radšej o kúpe PC poraďte s niekým, kto sa v tom vyzná.
1. rada: Zistite čo kupujete! Pri kúpe zostavy máte právo skontrolovať si priamo v predajni,čo kupujete a využite to, najlepšie priamo pri kúpe, nech nevzniknú zbytočné komplikácie. Zoberte si faktúru, pozrite si čo PRESNE ste si zaplatili, a skontrolujte to priamo v otvorenom PC podľa nálepiek(na každej súčiastke je napísané presné označenie, presne si to skontrolujte aby ste nekúpili niečo iné než to za čo platíte. Táto praktika zamenenia komponentov sa praktizuje dosť často, sám som bol jej obeťou. Nečakal som že sa také niečo stane, ale stalo sa.
2.rada: Zostavy vyrábané firmami sú absolútne nevyrovnané! V každom je niečo strašne výkonné na danú zostavu. Najčastejšie to býva procesor, a pre hry najdôležitejšia grafická karta býva na tom najhoršie. Tuto využívajú nevedomosť zákazníkov. Preto sa snažte aby vaša zostava bola výkonnostne vyrovnaná.
3.rada: Kupujte to, čo potrebujte! Nejakej sekretárke, čo doma potrebuje písať vo Worde je comp za 50 000 nanič. Preto sa rozhodnite, čo potrebujete, ak ušetríte, peniaze môžete investovať do doplnkov -klávesnice, myši, reproduktorov.
4.rada: Nadväzuje na predchádzajúce dve. Pre počítač na prácu vo Worde nepotrebujete nič veľmi výkonné, stačia tam iba priemerné súčiastky, sústreďte sa na kvalitný monitor, najlepšie LCD, na tichý počítač s nízkou spotrebou. Pri PC na hry dajte radšej slabší procesor (nie nejaký shit) a silnejšiu grafickú kartu (radím minimum 1650 Pro alebo 7600 GT, ako minimum na budúce hry, a výkonom stačí na hranie terajších hier na vysokých detailoch pri rozlíšení 1280x1024. Pri dnešných cenách sa oplatí aj Radeon 1950)
5.rada: Veľa ľudí zanedbáva súčasti typu zdroj, RAM-ka, základná doska. Preto si dajte pozor aj na takéto súčiastky. Zdroj je lepšie kúpiť kvalitný, síce drahší ale je tichší, účinnejší. Základnú dosku nie najlacnejšiu ale takú strednú triedu, to stačí ak nechceme comp-delo. V prípade akýchkoľvek otázok sa Vám pokúsim s kúpou PC poradiť.
 

PC sekcia | stály odkaz

Komentáre

  1. co vy nato?
    MB soc.AM2, mATX/MCP16S/DDR2/SATA300 (R)/PCX,A, iG, L, FW
    AMD, Athlon 64 X2 EE 4000+ Processor BOX, soc. AM2
    DDR2 2GB, 667MHz, CL5,0
    HDD 250GB, 7200RPM, 8MB, SATA II
    Case 350W
    Eurocase 33v1-USBčítačka kariet do3,25",čiena,int
    LG DVD+/-RW/ -RAM, GSA-H55N, DL, SecurDisk, bulk, čierna
    ATI H2600XT/HTDP 256MB DDR3, 2xDVI, HDTV, PCI-E
    publikované: 06.11.2007 13:52:33 | autor: Tom (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014