gru

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Musí byť každý článok "trhák"?

Alebo ako som prišiel na túto tému:_)

Ležím na posteli. V pravej ruke držím pero - reklamný predmet na firmu, o ktorej som nikdy nepočul. Ľavou rukou si podopieram čelo a píšem. Píšem preto, lebo som si sľúbil, že skôr, než pôjdem spať, musím niečo napísať. A tentokrát nie na PC, ale chcem si precvičiť môj rukopis, ktorý bude po dlhých dvoch mesiacoch nepísania vyzerať ako písmo druháčika. Tak už viete, čo mi víri hlavou a teraz sa spoločne dostaneme k jadru celého problému. Ja osobne si takmer všetky články pred zverejnením najprv napíšem do Wordu a až potom v Editore na blogu upravím. No veľa článkov som rozpísal a nedokončil. Alebo skôr napísal a neuverejnil. Prečo? Pretože nechcem uverejňovať krátke články, ktoré nemajú myšlienku. Teda sa aspoň o to snažím:-) Ešte stále mám rozpracovaných veľa článkov, ktoré sa však asi neodvážim uverejniť. Čoho sa teda bojím? Pravdepodobne toho, že si čitateľ spraví zlý názor o mne, ako blogerovi, a zlý názor o mojom blogu. Preto sa snažím napísať článok tak, ako najlepšie viem. No asi by som mal trochu spomaliť, veď nie som žurnalista a na to, aby som patril do komunity blogerov nemusím byť ani majstrom slova. Preto si odteraz dávam záväzok, že články, ktoré napíšem a zatiaľ neuverejním, nevymažem, ale naopak popracujem na nich. Viem, že tento článok pravdepodobne nikoho nezaujme, ale blog je na vyjadrovanie pocitov, tak ich vyjadrujte aj Vy, aj keď nie možno najlepšími  článkami, aké kto kedy napísal. Nejde o to, či má článok nejakú megamyšlienku alebo len malý nápad. Ak sa posnažíte, čitateľ určite ocení Vašu snahu a Váš článok. A to už len preto, že každý článok je kúskom z Vás. Tak ako tento kúskom mňa:-)

P.S. Dúfam, že tento článok neskončí niekde na smetisku, ale že ho uverejním. Preto, ak toto čítate, môžete ma pochváliať, že si plním záväzok :D

P.S.2 Tento článok som písal včera večer, nie teraz, tak si nemyslite, že chodím spať doobeda;)


Z každého rožku trošku | stály odkaz

Komentáre

  1. gru...)))
    dobrý nápad..držím palečky v plnení záväzkov..))))))
    publikované: 02.07.2007 11:57:43 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. MissEllie
    ty si sa ozvala? uz som myslel, ze si na mna zabudla:-) a dakujem, ze mi drzis palceky;)
    publikované: 02.07.2007 12:02:37 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Len otázku
    píšeš články pre seba, alebo pre ostatných?
    Mne príde dodatočné upravovanie ako určitý "podvod". Ja keď píšem článok, tak píšem to čo v tej chvíli cítim, neupravujem to.
    Nepíšem knihu, nesnažím sa zaujať čo najviac čitateľov. Je to môj denník, píšem to, čo ma ovplyvnilo...
    publikované: 02.07.2007 12:04:57 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  4. shaggy
    neviem, ci je to podvod....mal som na mysli to, ze poupravujem preklepy, zmenim slova za vhodnejsie a snazim sa, aby sa mi neopakovali rovnake frazy...clanky pisem tak, aby som vyjadril seba a aby som aj zaujal....tieto dve kriteria sa snazim splnit....mas pravdu, je to dennik, a preto, ako som napisal v clanku, budem uverejnovat to, co ma napadne:)
    publikované: 02.07.2007 12:09:13 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Opravovanie preklepov
    nepovažujem za dodatočnú úpravu. Aj ja niekedy keď píšem neskoro v noci, na konci svojich síl, tak urobím pár gramatických chýb, ktoré na druhý deň opravím. Prípadne si ešte článok prečítam, či sa tam nevyskytujú rovnaké slová moc často.
    Ale ak niečo píšem, tak sa to snažím dokončiť na jedno "napísanie", nič neprepisovať, nemeniť.
    publikované: 02.07.2007 12:13:06 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  6. shaggy
    jasne, presne tak...to som myslel, jednoducho pomenim skor gramatiku a celkovo pouzijem ine slovicka....ale myslienky su tie iste, tie nemenim;)
    publikované: 02.07.2007 12:15:02 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Gru, ideš na to dobre, ale... nemusí to byť trhák ani dlhý článok!
    K článku nemusíš servírovať "omáčku" ako si prišiel na tému. To má byť tak trochu Tvoje "výrobné" tajomstvo. Niektoré jednoducho potrebujú dozrieť, s tým súhlasím. Len pozor, aby potom nestratili na aktuálnosti. To nie je ako s básňoch, ktorú môžeš oprášiť aj po rokoch. PS. síce dovysvetľujú, ale v tomto prípade neboli potrebné, pretože aj tak si to nepísal na PC, takže bola by tam časová tolerancia. Shaggyho možno prekvapím, ja mením, upravujem alebo skracujem aj titulok už zverejneného príspevku. Dokonca som menila aj zaradenie do témy a pod. A po niektorých názoroch, to sa mi stalo aj dnes, zmierňujem trebárs kritiku. Nepíšeme iba pre tú chvíľu, kedy sa článok objaví prvýkrát na monitore. Mali by sme písať tak, aby to bolo čitateľné aj o pol roka. Rada si prečítam niečo čo nebude o tom o čom to chcelo byť...
    publikované: 02.07.2007 14:34:09 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  8. marthabielska
    ano, s viacerymi vecami u teba suhlasim....ale to p.s. sa mi tam predsalen pozdava;o) a shaggyho komentare- on je proti mne tak trochu zamerany, lebo sme mali taku mensiu vymenu nazorov, ale ja som uz na to zabudol....a on este akosi nie:)
    publikované: 02.07.2007 18:49:08 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014