gru

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Majú zmysel články typu: píšem, aby bolo niečo napísané? II.

Po rozsiahlej diskusii a na základe pomerne veľkého ohlasu, prichádza druhá časť tejto „problematiky“:-) Ako vždy, zaujímajú ma Vaše názory.
V prvom rade chcem poukázať na to, že predošlý článok nemal nič s nejakým konkrétnym autorom. Aj vďaka tomu, že keď vidím podobný článok, napísaný, len aby bol, väčšinou okamžite klikám späť na blog.sk bez toho, aby som si prečítal, kto je autor alebo zanechal nejaký odkaz. Nedajbože, aby som pokračoval v čítaní na tom ktorom blogu. Ale vrátim sa ešte k odkazom pri predošlom článku. Prečo niektorí spomínali práve článok Sex,sex,sex, ktorý sa stal najčítanejším za týždeň? Ja si to vysvetľujem asi tak, že ten, kto si na odkaz klikol, asi očakával niečo iné... Tým nenarážam na to, že všetci si ten článok išli pozrieť s myšlienkou na sex, ale pravdepodobne čakali niečo iné. Teda nie úvahu o tom, ako autor článok vymyslel a čo mu prebiehalo hlavou pri vymýšľaní nadpisu a podobne. No napriek tomu si myslím, že to nebol článok napísaný pre to, aby bolo niečo napísané. Má to svoju myšlienku, možno nepochopenú, ale akokoľvek to autor myslel, donútil nás navštíviť jeho blog;) Týmito článkami som skôr myslel tie, ktoré sú absolútne bez myšlienky a nepripravené. Na druhej strane, nie každý si článok pripravuje a napriek tomu napíše naozaj zaujímavý text. Ale článok, kde je za sebou „tristo“ bodiek, kde autor píše, že premýšľa, čo napísať a nič ho nenapadá, alebo kde píše ako riadok za riadkom ubieha, písmenko za písmenkom pribúda a stále je to o ničom. Otázka znie: Oplatí sa vôbec takýto článok publikovať? Môj názor je ten, že nie, neoplatí. Čo tým autor sleduje? Zaujať čitateľa? V žiadnom prípade, skôr by som povedal odradenie čitateľa. A ako som spomínal, k článku spomínaného typu sa nedá napísať snáď žiadny komentár, teda ak ho niekto prečíta. A čo ďalej? Rýchlo preč z blogu, kde autor pekne odflákol článok, ktorý ani podľa neho nemá zmysel, ale zverejnil ho.  Ako jediné rozumné vysvetlenie, prečo sú takéto články uverejňované ma napadá asi to, že autor chce mať svoj blog aktualizovaný. Ale takáto „aktualizácia“ nemá zmysel. Takisto sú niektoré články zbytočne dlhé, ale o tom možno niekedy nabudúce.(možno aj tento je zbytočne dlhý, ale chcel som sa dostatočne vyjadriť;) A aby som nezabudol, vyjadrite svoj názor, prečo autor uverejní článok napísaný len pre to, aby niečo bolo napísané?:-)

Z každého rožku trošku | stály odkaz

Komentáre

  1. prečo?
    prečo riešiť autora,ktorý nezaujal? prečo sa zapodievať niečim,čo si to nezaslúži? prečo posudzovať inych?
    Keď k článku mám čo,tak komentár zanecham.Keď nie,tak ma na moment zamrzi stratený čas.Ale určite ho nebudem strácať neprimerane dlho..))))
    publikované: 18.05.2007 21:16:19 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. MissEllie
    to napisala za mna :)
    publikované: 18.05.2007 21:21:53 | autor: bratislavitae (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. MissEllie
    riesit preto, aby som zistil, co tym sleduje.....a to ze si to nezasluzi, to je pravda, ale na druhej strane, snad nejakych autorov tohto typu takymto clankom odradim od pisania "blbosti" :-)
    publikované: 18.05.2007 21:22:13 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. gru
    neviem..netušim..som tu nováčik..asi od polnoci..))málo čitam..radšej píšem..poňala som to svojsky..a viem,že nie každy to pochopi..)))..ale viem aj to,že nikto ma nemôže "odradiť"..))))
    ak sa mýlim,tak prepáč..rešpektujem názor druhych,aj ked sa s nim nestotožňujem..))
    publikované: 18.05.2007 22:32:14 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Missellie
    ale ja som nehovorim o tebe, kludne si pis co chces a kedy chces:) tak len pis a cim viac budes pisat, tym lepsie budu tvoje clanky;)
    publikované: 18.05.2007 22:51:23 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. gru
    čítal si ich?..)))..nehovor..))))nech nie som sklamana,ked si nezanechal komentar..))))..mám tu v tomto trošku chaos..))))
    som dnes obišla editora..ale..dufam,že bude spokojny..)))verim,že bude spokojnýýý..))))...staršieho poradcu v blogovani by som potrebovala..)))myslím..služobne starší.))))
    publikované: 18.05.2007 22:59:30 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. podla mna blog
    je o tom, aby tam kazdy mohol vyjadrit co chce v ramci stanoveneho kodexu, niekto potrebuje trebars zo seba dostat von tie bodky, niekto si proste musi napisat, ze nema o com pisat, niekto si musi napisat ako mu po kazdom tuknuti na klavesu pribudaju pismenka... kazdy sme tu ini a kazdy mame rozne pocity a myslienky, ktore chceme vyjadrit a kazdy mame svoj vkus... niekomu sa paci hento "zbytocne napisane" inemu zasa nieco "pripravene prepracovane" niekomu "kratke" niekomu "dlhe" ale podla mna nemozeme povedat, ze ten ktory blog je zbytocny
    publikované: 19.05.2007 06:35:46 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  8. TPnetopier
    ja som to o ziadnom blogu nehovoril, nemyslim si, ze je nejaky zbytocny blog, ale clankov......no dobre, ako hovoris, kazdemu sa paci nieco ine...
    publikované: 19.05.2007 10:05:30 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014