gru

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

GTA 4: Informácie, screenshoty

Myslím, že sériu Grand Theft Auto netreba vôbec predstavovať. A o pár mesiacov do obchodov príde úplne nové GTA-čko, s názvom GTA IV.
Na úvod niekoľko základných informácii. Dátum vydania hry je 16.10. 2007, kedy vyjde na XBOX 360 a PS3. Dátum vydania na PC ešte nie je známy, ale predpokladá sa približne pol roku po vydaní na konzoly XBOX a PS3, takže niekedy na jar 2008. A to, že sa máme na čo tešiť dokazujú nasledujúce informácie o hre, ktoré sú už známe. Hra sa odohráva v Liberty City, ktoré je vytvorené podľa New Yorku. Rozloha tohto mesta bude približne rovnaká, ako bolo celé San Andreas. Hlavným hrdinom je Niko Belic, pravdepodobne Rus, ktorý si do Liberty City prišiel splniť svoj „americký sen“. Hra je plná nových zmien, ktoré sa dotkli takmer všetkého. Medzi najväčšie dosiaľ známe zmeny patrí to, že hra bude oveľa viac realistická ako predošlé diely. To znamená, nielen mesto bude vyzerať akoby naozaj žilo, ale aj správanie chodcov, polície a všetkých ostatných postáv bude realistické, ako nikdy doteraz.
Teda ľudia sa budú na uliciach prechádzať, nakupovať, čakať na autobus, rozprávať sa s Vami. A taká rutinná záležitosť akou bolo ukradnutie auta, vraj bude oveľa ťažšie. Pri kradnutí auta sa spustí animácia a aj po nastúpení a riadení budú môcť policajti zistiť, že ste auto ukradli podľa rozbitého okna, cez ktoré sa Niko dostal dovnútra. No a po zatknutí to nebude len okamžité prepustenie z väzenia a zaplatenie pár dolárov bez následkov. Pretože všetko Vaše konanie ovplyvní hru a celkový Váš profil. Taktiež novinkou je používanie mobilu. Mobil ako taký bol použitý už v San Andreas ale len na prijímanie hovorov. V GTA IV sa bude mobil používať na dohadovanie si misií, zavolanie kamarátov, dokonca sa bude dať zavolať si taxík. Na rozdiel od predošlého dielu, nebude možné chodiť do posilňovne. Je to z dôvodu použitia Euphoria enginu, ktorý bude maximálne realisticky zobrazovať fyzikálne javy v hre, a tiež samotné pohyby postáv. Preto by bolo veľmi náročné nastavenia zakaždým meniť pri zlepšení si fyzických atribút v posilňovni. Tento engine takisto zabezpečí realistické zranenia, to znamená, ak zasiahnete protivníka do ramena, nebude môcť strieľať, ak do nohy, bude len pomaly chodiť. Čomu sa však teším menej je to, že z hry boli odstránené lietadlá, čo je myslím, škoda.
No napriek tomu očakávam, že si Rockstar dá záležať a dostane sa nám do rúk kvalitný titul. Myslím, že to bude skvost medzi hrami a rozdiel medzi SA a IV bol prirovnaný k rozdielu medzi GTA 1 a 3, pričom 3-ka bola zlomom v sérii Grand Theft Auto. Prvý oficiálny trailer si môžete pozrieť TU . Ak ste nedočkaví, určite Vás poteší informácia, že do vydania druhého traileru zostáva 5 dní. Nakoniec pridávam zopár oficiálnych screenshotov. Príjemné prezeranie;o)

EDIT: Dátum vydania hry je 29.4. 2008. Tento článok je "trošku" starý, neberte ho vážne. Vonku je už kopa screenov, infa a ďalšie trailery.
 
 
 
 
 
                   
 
                 
 
 
               

PC sekcia | stály odkaz

Komentáre

  1. SCREENY
    Poznamka: Pre spravne otvorenie screenshotov bude pravdepodobne potrebny prehliadac IE. Na ostatnych prehliadacoch ich mozno neotvori spravne.
    publikované: 22.06.2007 18:56:26 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. No len dúfam, že to neodložia a že to bude dobré...
    Aj keď ja si to asi (tak skoro) nezahrám... Vyzerá to dobre.
    publikované: 22.06.2007 21:58:45 | autor: Fever (e-mail, web, autorizovaný)
  3. btw
    tento clanok je uz neaktualny, /trosicku :D/ lebo GTA sa nam "kusok" odlozilo, takze sa tym prosim neriadte
    publikované: 29.10.2007 21:41:35 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. :)
    och och
    publikované: 21.05.2010 10:42:53 | autor: Liliana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014