gru

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aká je minúta dlhá a zároveň krátka...

Asi druhá úvaha v mojom podaní..zamyslel som sa nad tým, ako nám plynie čas pri určitých činnostiach.
Som tak dosť dlho premýšľal, aký nadpis by som dal mojej úvahe a prišiel som na ten, čo je tam teraz. Aká je minúta dlhá a zároveň krátka. Presne tak. Mám tým na mysli to, že plynutie času pre každého z nás je závislé od toho, čo práve robíme. Keď uvediem príklady, ktoré ma iba teraz napadnú, verím, že ma pochopíte. Pre mňa matika, strašné, hrozné, nudné. Minúta je ako hodina. Neskutočne dlhá. Skúste zadržať na minútu dych a zistíte, aká vie byť dlhá. (na vlastné riziko samozrejme;-) Minúta je zároveň strašne krátka. Píšem tento článok, pozriem sa na hodiny vľavo dole na obrazovke, je 14:20, premýšľam, pridám pár riadkov a je 14:21. Ani sa nenazdám. Počúvam dobrú hudbu, myslím na vec, ktorá ma baví a to je teraz písanie tohto textu a čas ubieha hrozne rýchlo. Ale takáto a podobná úvaha by sa mohla napísať o každej jednotke času, sekunde, hodine a podobne. No minúta je taká najvýstižnejšia podľa mňa. Ak máte aj Vy podobné skúsenosti, kedy sa Vám zdá minúta ako hodina, napíšte mi ;o)

Z každého rožku trošku | stály odkaz

Komentáre

  1. Pre: GRU
    Myslim, ze o kazdej jednotke casu sa to povedat neda :) ... Skus napriklad povedat, ze toto bola dlha desatina sekundy, a tato bola kratka :) .. DESATINA sekundy je vzdy proste kratka a prebehne rychlo :).. a nehovoriac ao milisekunde :)
    Ale kazdopadne mas uplnu pravdu, ze cas je velmi RELATIVNY...
    publikované: 22.05.2007 17:21:10 | autor: AMSTERDAM (e-mail, web, autorizovaný)
  2. pre: Amsterdam
    tak mas pravdu, mal som sa presnejsie vyjadrit:-)
    publikované: 22.05.2007 18:50:40 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Cy pystol
    hej aj mne sa to stáva... skoro na každej hodine keď tŕpnem pri prezeraní klasáku učiteľkou koho vyvolá. Viete to neskutočne dlhé napätie keď listuje ešte niekde pred vašou stranou je ako večnosť :)
    publikované: 22.05.2007 19:42:00 | autor: Eswy (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Eswy
    no ja zvycajne netrpnem, kedze na taketo veci mam neskusacik:-)
    publikované: 22.05.2007 20:15:38 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014